“Meer weet'n oaver Tuhente Verhuur en een stukkie geschiedenis”

Waar komt de naam Tuhente vandaan?
De naam Tuhente is één van de vroegere namen van Twente. In oude geschriften is Twente achtereenvolgens terug te vinden als Tuianti (797), Tueanti (799), Thuehenti (851), Tuhente (11e eeuw) en ten slotte Twente of Twenthe.

Voor de herkomst van deze naam zijn twee theorieën gangbaar. De eerste en oudste gaat terug tot de 16e eeuw toen men Twente identificeerde als het woongebied van de Germaanse stam de Tubanten die bekend was uit de Romeinse oudheid. De tweede theorie is gebaseerd op de gelijkenis tussen de namen Twente en Drenthe.

Zoals de naam Drenthe is afgeleid van het telwoord drie, denkt men dat Twente is afgeleid van het woord twee. Vóór de elfde of twaalfde eeuw grensden de gouwen Drenthe en Twente nog aan elkaar.

Waar staat Tuhente Verhuur voor?
Tuhente Verhuur is al enige jaren een begrip in Vroomshoop e.o. voor wat betreft partytenten en horecabenodigdheden. Waar Tuhente Verhuur met één partytent die voor u opgezet en weer afgebroken werd is Tuhente Verhuur nu uitgegroeid tot een allround verhuurbedrijf waarin een ruime keus in tenten, inrichting, catering en horecabenodigdheden mogelijk is. Onze service is gelegen in het volledig ontzorgen van u als huurder, zo kunnen wij uw volledige feest op- en afbouwen. Tuhente Verhuur biedt u een totaalpakket waarbij uw volledige feest of gelegenheid door ons tot in de puntjes verzorgd kan worden. Dit alles bieden we tegen aantrekkelijke prijzen.