Over ons bedrijf

Tuhente Verhuur is al enige jaren een begrip in Vroomshoop e.o. wat betreft partytenten en horecabenodigdheden. Tuhente Verhuur is uitgegroeid van 1 eenvoudig partytentje van 3×6 m. tot een allround verhuurbedrijf waarin een grote keuze is in partytenten. In verschillende modellen en formaten en andere horecabenodigdheden.

Na een aantal jaren dit gedaan te hebben werd het tijd om voor Tuhente Verhuur om het volledige assortiment van de partytenten gigantisch te laten uitgebreid. En kan Tuhente Verhuur u een totaalpakket aanbieden zodat uw feest volledig door ons in de puntjes verzorgd kan worden. Bij Tuhente Verhuur is dan ook echt alles mogelijk!

Er verandert voor u niets, het wordt zelfs beter en uitgebreider. Ook blijven wij straks onze partytenten opbouwen en afbreken. Dus ook onze service verandert niet! En onze prijzen blijven nog steeds heel aantrekkelijk zoals u van ons bent gewend.

Een stukje geschiedenis….

Vaak wordt ons gevraagd waar de naam Tuhente vandaan komt, vandaar ff een korte uitleg tussen de opdrachten door…. (want de aankomende weken worden weer lekker druk wink-emoticon

De naam Tuhente is één van de vroegere namen van Twente.
In oude geschriften is Twente achtereenvolgens terug te vinden als Tuianti (797), Tueanti (799), Thuehenti (851), Tuhente (11e eeuw) en ten slotte Twente of Twenthe.

Voor de herkomst van deze naam zijn twee theorieën gangbaar. De eerste en oudste gaat terug tot de 16e eeuw toen men Twente identificeerde als het woongebied van de Germaanse stam de Tubanten die bekend was uit de Romeinse oudheid. De tweede theorie is gebaseerd op de gelijkenis tussen de namen Twente en Drenthe.

Zoals de naam Drenthe is afgeleid van het telwoord drie, denkt men dat Twente is afgeleid van het woord twee. Vóór de elfde of twaalfde eeuw grensden de gouwen Drenthe en Twente nog aan elkaar.